nl de

In het Spoor van Frederik Hendrik

U bezoekt het Stadsmuseum Groenlo (Vestingmuseum) waar de 80-jarige oorlog centraal staat. Deze oorlog heeft een grote invloed gehad op onze vestingstad Grol. Meerdere belegeringen en de daarop volgende versterkingen van de vestingwerken veranderden Grol in één van de sterkste vestingsteden van de 17e eeuwse Nederlanden. Niet voor niets werd er in die tijd dan ook met ontzag gesproken over ’die starcke stadt Grol’.

Tijdelijk niet te reserveren i.v.m. de corona maatregelen

Film
Een informatieve film met spectaculaire gevechtsscènes geeft in het kort een overzicht van de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd tegen het Spaanse bestuur. In de vaderlandse geschiedenis gaat de aandacht voornamelijk uit naar de strijd in Holland, maar ook in Oost Nederland is hard en intensief gevochten. Toen in de Westelijke Nederlanden de Gouden Eeuw begon, werd hier nog volop strijd geleverd. Na de film begint de rondleiding met een deskundige gids waar u o.a. de prachtige maquette van Grol (Groenlo) gaat bekijken en de wapen kamer. U waant zich 400 jaar terug in de tijd. U ontvangt hier ook een kopje koffie eo thee.

Vestingwerken
Na het bezoek aan het Vestingmuseum gaan we beginnen aan de wandeling met bezoek aan de vestingwerken en het beroemde kanon van Groenlo. We lopen door het 17e eeuwse stratenpatroon dat nog volledig intact is. We volgen het Spoor van Prins Frederik Hendrik.

Hierna bezoeken we de historische Oude Calixtuskerk waar het multimediaspektakel de Slag om Grolle gaan bekijken. Een unieke en meeslepende multimediashow. U beleeft de belegering en verovering in 1627 van de oude vestingstad Grol. Het was in deze kerk waar Prins Frederik na de verovering van Grol in 1627 de eerste kerkdienst persoonlijk bijwoonde. Bij meer dan twintig personen splitsen we de groep.

keyboard_arrow_down Reserveer direct
  • Vanaf 20 personen mogelijk
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Locatie: Start Stadsmuseum, Navigatie code 7141BP 33
  • Inclusief kopje koffie e.o. thee
  • Volledige begeleiding door gids
  • Vanaf 25 personen wordt de groep gesplitst in twee groepen.
  • Kosten: € 17,50 p.p.
  • Reserveringskosten: Geen

Reservering In het Spoor van Frederik Hendrik

Gegevens reservering

Gegevens aanvrager

Whatsapp
Stel een vraag