nl de

De Slag om Grolle tour

De Slag om Grolle in 1627 was een geloof strijd tussen de Spanjaarden en de Staatsen (Hollanders) tijdens de 80-Jarige Oorlog. Voor Prins Frederik Hendrik was de Slag om Grolle een cruciaal moment in zijn militaire loopbaan. Door die 80-Jarige Oorlog is uiteindelijk Nederland ontstaan. U krijg aan de hand van een prachtige presentatie alles te zien en te horen over deze oorlog die maar liefst 80 jaar duurde. Maar de burgers en boeren waren helemaal niet zo blij met al die belegeringen.

Tijdelijk niet te reserveren i.v.m. de corona maatregelen

De Gouden eeuw speelde zich in het westen van ons land af en hier in het oosten kunnen we gerust spreken van een zwarte eeuw aan het begin van die 17e eeuw. Sinds 2005 wordt om de 2 jaar de Slag om Grolle nagespeeld door zo'n 2.000 re-anectores. We laten zien hoe het evenement begon en tot welke hoogte het op dit moment is gestegen.

Historische Oude Calixtus 
Dit arrangement bestaat uit twee delen. Het eerste deel speelt zich af in de oude Stadsboerderij Grolle alwaar de presentatie gehouden wordt. Hier ontvangt u ook een kopje koffie e.o. thee. Dit zit bij de prijs in. Het tweede gedeelte is in de historische Oude Calixtuskerk waar het multimediaspektakel de Slag om Grolle gaan bekijken. Een unieke en meeslepende multimediashow. U beleeft de belegering en verovering in 1627 van de oude vestingstad Grol. Het was in deze kerk waar Prins Frederik na de verovering van Grol in 1627 de eerste kerkdienst persoonlijk bijwoonde. Bij meer dan twintig personen splitsen we de groep.

keyboard_arrow_down Reserveer direct
  • Vanaf 20 personen mogelijk
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Locatie: Start Oude Calixtus, Navigatiecode 7141BP 5
  • Inclusief kopje koffie e.o. thee
  • Volledige begeleiding door gids
  • Kosten: € 15,50 p.p.
  • Reserveringskosten: Geen

Reservering De Slag om Grolle tour

Gegevens reservering

Gegevens aanvrager

Whatsapp
Stel een vraag