nl de

In het spoor van de Grolse bierbrouwers

Met dit bijzondere arrangement maken we een reis door de al meer dan 400-jarige biergeschiedenis van het vestingstadje Groenlo. We volgen het spoor van al die Grolse bierbrouwers.

Tijdelijk niet te reserveren i.v.m. de corona maatregelen

Wie Grolsch zegt die zegt Groenlo. Dit wereldbekende biermerk vormt een wezenlijk onderdeel van de al meer dan 400-jarige biergeschiedenis van het vestingstadje Groenlo. De merknaam Grolsch betekent niet voor niets letterlijk ; Bier afkomstig uit Groenlo. Het is dus een afgeleide naam. Met dit prachtige arrangement gaan we terug naar de 80-Jarige oorlog wanneer Groenlo of Grol zoals het vroeger heette jarenlang bezet is geweest door de Spanjaarden. Zij waren de oorzaak dat Groenlo op een bepaald moment wel meer dan vijftig brouwerijtjes had. U krijgt het allemaal te zien en te horen in de prachtige powerpointpresentatie die gegeven wordt in de Stadsboerderij Grolle alwaar we het arrangement starten. In de Stadsboerderij Grolle krijgt u ook een kopje koffie eo thee. Dit zit bij het arrangement in. Na de Stadsboerderij Grolle vervolgen we onze weg en brengen een bezoek aan het Grolse kanon. Dit wereldberoemde kanon heeft model gestaan voor het bekende Kanonbier. Het kanon staat voor de onverzettelijkheid van de Grollenaren. Het is gebrouwen als monument voor een dapper en trots volk. Na het bezoek aan het kanon vervolgen we het spoor richting de brouwketel die op de plek heeft gestaan van de Grolsch fabriek.

Als extra bij het arrangement is een rondleiding bij het geboortehuis van Grolsch (Bar de klok in de Lange Gang) of Brouwersnös bij te boeken. Dit kunt u aangeven bij 'Opmerkingen' welke varaiant u extra wilt bijboeken.

keyboard_arrow_down Reserveer direct
  • Duur: 1,5 uur
  • Geen reserveringskosten
  • Vanaf: 10 personen
  • Inclusief kopje koffie / thee
  • Locatie: Start Stadsboerderij Grolle, Notenboomstraat 15 in Groenlo
  • Prijs: € 9,50

Reservering In het spoor van de Grolse bierbrouwers

 

Noteer bij opmerkingen wat u extra wilt bijboeken.

A) Iets lekkers bij de koffie, de kontenklopper (soort appelflap) kosten € 2,00 p.p. (aantal invoeren bij 'opmerkingen')

B) Rondleiding bij Brouwersnös inclusief consumptie. Duur 45 minuten. Kosten € 7,50 p.p. (aangeven bij 'opmerkingen')

C) Rondleiding bij Brouwersnös incl. consumptie (duur 45 minuten) + na afloop bierproefplankje (4 consumpties) Kosten € 12,50 p.p. (aangeven bij 'opmerkingen')

Gegevens reservering

Gegevens aanvrager

Whatsapp
Stel een vraag